Picture
Наставникът на Милан Масимо Алегри вярва в шансовете на тима си за титлата и след поражението от Интер.

Масимо Алегри прие спокойно загубата на своя Милан от Интер в в дербито на Серия А снощи с минималното 0:1. Алегри гледа уверено напред към следващите мачове на тима от първенството и смята, че шансовете на тима за титлата са живи.

Милан може да докаже класата си още в следващия кръг, когато гостува на Новара на 22-ри януари. Коефицентът за победа на Милан е 1,40, този за успех на Новара е 8,00, а за равенство в мача е 4,50.

Интер продължи великолепното си представяне напоследък и грабна трите точки в градското дерби на Милано, които го доближиха на шест точки от лидера Ювентус. Единственото попадение в мача бе дело на Диего Милито.

„Нещата не се променят за нас. Единственото различно е, че Интер се връщат в борбата за титлата. Нашата цел си остава същата, а именно да спечелим „скудетото”, сподели Алегри след загубата от Интер.

Алегри отдава загубата на многото пропуски на неговите нападатели и прекалено дефанзивната игра на съперниците им.

Нашата цел си остава същата, а именно да спечелим „скудетото".

Масимо АлегриВъпреки поражението, Милан остава в челото и се намира на втора позиция на точка от лидера Ювентус. „Старата госпожа”също допусна изненада този кръг, след като завърши реми домакинството си на Каляри.


 
Picture
Равенството на Ювентус срещу Каляри със сигурност е разочаровало доста от тифозите на Старата госпожа. Но то също така донесе рекорд в историята на клуба. Това бе 18-и пореден мач без поражение в Серия А. Нещо, което не се е случвало никога. 
Досега Ювентус имаше 17 поредни мача без поражение в четири отделни случая - през 1909/10, 1945/46, 1949/50 и 2006/07 (Серия В). Този сезон Юве записа 10 победи и 8 равенства до момента. 
Проблемът тези равенства да не са победи е в нападателите. Отборът е вкарал 29 гола, а от тях едва 11 са дело на нападателите. 7 на Матри, 3 на Вучинич и един на Куалиарела. Освен това тима на Конте изгуби някои важни точки у дома, където записа равенства с Болоня, Дженоа и Каляри. 
Въпреки че е първи в класирането Ювентус твърде често завършва наравно. Тези 8 хикса до момента са най-много в Серия А. Толкова има и Аталанта. 
С тези 18 мача Антонио Конте вече влезе в историята. Той е треньорът с най-дълга серия без загуба. Досега този рекорд се държеше от Джеси Карвър (1949/50). Юве натрупа 17 кръга без поражение и в Серия В през сезон 2006/07. 

 
Picture
Опитният играч на Ювентус Фабио Гросо е трансферна цел на последния във временното класиране на италианската Серия А, Новара, съобщава електронното издание Calcionews24.com.
34-годишният футболист не влиза в плановете на треньорското ръководство на "Старата госпожа" и е свободен да си търси нов отбор. До момента най-голям интерес към световния шампион от 2006-та година проявява Лече.
Също както и Новара, салентинци се борят за оцеляването си в елита на Ботуша. Тимът на Серсе Козми се нуждае от нов състезател, който да действа по левия фланг, тъй като алжирецът Джамел Мезба е почти сигурно ново попълнение на шампиона Милан.
"Няма развитие по преговорите за трансфер на Гросо. Чакаме някои неща да се случат", каза спортният директор на Лече Карло Ости, намеквайки за преминаването на Мезба на "Сан Сиро". Парите на Милан ще помогнат на "джалоросите" да привлекат бившия италиански национал.
Този сезон Гросо, който завинаги ще остане в историята на италианския футбол с попадението си на полуфинала на Мондиал 2006 в Германия, както и с отбелязването на решителната дузпа на финала, е участвал в две срещи за Ювентус – при победата с 1:0 като гост на Сиена и при равенството 1:1 в Сицилия срещу Катания. 

 
Picture
Бранителят на Милан Игнасио Абате пое винага за загубата в голямото дерби на Италия от Интер с 0:1.
Двата тима се изправиха късно снощи на "Сан Сиро", а "Нерадзурите" стигнаха до ценна победа с 1:0, която дойде след попадение на Диего Милито.
Десният бек от своя страна ясно осъзнава, че голът на аржентинеца е станал след негова индивидуална грешка и се извини на феновете на тима и на съотборниците си.
"Имах чувството, че можех да стигна до топката преди Милито", заяви бранителят пред "Скай Италия".
"Поемам пълната отговорност за гола и се извинявам на феновете", добави крайният защитник на "Росонерите".
"Наистина загубихме, но този резултат не променя нещата за нас. Ние ще се борим до самия край за Скудетото, въпреки че знаем, че ще ни бъде наистина много трудно", каза той.
"За съжаление не бяхме в състояние да отбележим гол на Интер в този мач и загубихме. Противникът стоеше много добре в отбрана и не можахме да намерим пролуки, за да се разпишем", завърши Абате.
Въпреки загубата, Милан все още има преднина от 5 точки пред своя градски съперник, макар че тимът загуби лидерската си позиция в класирането за сметка на Юве.


 
Picture
Интер победи Милан с 1:0 в дербито на 18-ия кръг в Серия А. Нерадзурите спечелиха с гол на Диего Милито в началото на второто полувреме. Този успех върна тима на Клаудио Раниери в битката за скудетото. Интер изостава на пет точки от Милан и на 6 от лидера Ювентус. Това бе първа победа на нерадзурите срещу градския съперник след 3 поредни загуби във всички турнири.
Милан имаше сериозно превъзходство през целия мач във владеенето на топката. Интер обаче се защитаваше отлично и не даде никакви шансове на Златан Ибрахимович. През първото полувреме и двата тима имаха по една добра възможност. Алварес пропусна за нерадзурите, а Ван Бомел удари греда за росонерите. 9 минути след паузата Диего Милито вкара единствения гол с чудесен диагонален удар.
Милан и Интер влязоха в това дерби във възможно най-добра форма. Росонерите нямаха загуба 12 кръга, в които взеха 10 победи и 2 равенства. Интер пък беше с пет поредни успеха, а в последния кръг разби 5:0 Парма. Залогът е огромен. Победа на Милан означава, че вечния враг остава 11 точки назад и е извън битката за титлата. Победа за Интер връща нерадзурите в битката за скудетото.
Треньорът на Милан Масимилиано Алегри не можеше да използва Фламини, Гатузо, Акуилани, Йепес, Касано и Тайво. Кларънс Зеедорф бе достатъчно възстановен, за да седне на пейката. Пато бе предпочетен за партньор на Ибрахимович в атака, а Емануелсон действаше зад двамата. Боатенг бе върнат по-назад в полузащитата. 
За Интер единственият контузен бе Станкович. Уесли Снайдер се завърна, но остана на пейката. Раниери заложи на 4-4-2. В атака бяха Пацини и Милито, а Рики Алварес действаше на левия фланг.
Началото бе вихрено и скандално. Още в 5-ата минута Тиаго Мота вкара топката във вратата на Абиати. Майкон центрира от пряк-свободен удар и Мота засече с глава топката в мрежата. Страничният съдия Копели обаче вдигна флага и гола бе отменен. Повторението показа, че Мота не е в засада, но двама негови съотборници са. В случая лайнсмена интерпретира зле правилото за пасивна засада.
Милан реагира веднага. Ибрахимович овладя на границата на наказателното поле и стреля силно с левачката. Жулио Сезар улови. Последва удар от воле на Боатенг от дистанция, топката стигна до Емануелсон в наказателното поле, който успя да я върне за Пато. Бразилецът стреля от точката за дузпата, но над вратата.
Сблъсъкът бе равностоен и много здрав физически. Положенията не бяха много. Ибрахимович опита удара на скорпиона при едно центриране отдясно. Топката описа висока парабола и кацна върху мрежата. 
Най-доброто положение за Интер дойде 7 минути преди края на полувремето. Нагатомо проби отляво и центрира. Топката прехвърли Пацини и Милито и се озова у Рики Алварес, който бе съвсем сам на границата на вратарското поле. Аржентинецът я спря и стреля, но Абиати спаси с отличен рефлекс.
В добавеното време пък дойде най-чистия шанс за Милан. Пато проби отдясно и върна чудесно топката към връхлитащия Ван Бомел. Холандецът стреля от движение от границата на наказателното поле, но топката разтресе напречната греда. Емануелсон акробатично опита да се разпише директно при добавката с удар от воле, но Жулио Сезар изби в корнер.
Tака първото полувреме завърши без голове и с по един точен удар във вратата. Милан обаче имаше сериозно превъзходство при владеенето на топката.
Интер обаче бе отбора, който поведе в началото на втората част. В 54-ата минута Санети центрира отдясно, Абате сбърка с елементарен контрол върху топката и позволи на Милито да преодолее Абиати с перфектен диагонален удар - 1:0 за нерадзурите. 
Гол с марката Аржентина и то изработен от ветераните в Интер. За Милито това бе попадение в трети пореден мач от Серия А. Нещо, което не му се бе случвало от февруари 2010.
Изведнъж Интер стана по-опасният тим. Рики Алварес стреля от дистанция с левачката, но Абиати спаси. Последва и опит на Нагатомо от разстояние. Топката се отклони от Неста и мина покрай вратата. Ако не бе намесата на защитника това сигурно щеше да бъде втори гол.
Алегри рискува и пусна в игра Робиньо на мястото на левия защитник Дзамброта. Това премести Емануелсон като ляв бек, а Робиньо застана зад двамата нападатели. Раниери реагира като пусна Киву на мястото на Рики Алварес. Румънецът застана ляв бек, а Нагатомо мина в полузащитата.
Милан обаче натисна. Росонерите изпълниха няколко корнера, а шутове пробваха Боатенг и Ибрахимович. При първия случай Киву блокира удара, а Златан не уцели вратата. Нагатомо имаше отличен шанс да реши мача, но удара му с левачката бе право в Абиати. Раниери извади голмайсторът Милито и пусна в игра Уесли Снайдер. Холандецът се появи на терена за първи път от 2 ноември насам.
Ибра проби отляво и върна топката от аутлинията, а Ночерино я продължи за Пато, който обаче не успя да нанесе удар и Жулио Сезар лесно улови. Зеедорф също влезе в игра и веднага опита удар от дистанция, но Жулио Сезар спаси. Последният коз на Алегри бе включването на Ел Шаарави на мястото на Пато.
Малко след това Робиньо направи двойно с Ел Шаарави излезе на стрелкова позиция, но шутира право в Жулио Сезар. При продължението на атаката Ел Шаарави центрира към Ибра, който свали топката с глава, а Робиньо не я уцели на 5 метра от вратата. Реферът обаче бе вдигнал и засада на Ибрахимович.
В крайна сметка Интер спечели за 6-и пореден път в Серия А и се върна в битката за скудетото. Нерадзурите са на 5 точки зад Милан и на 6 зад лидера Ювентус. За росонерите това бе първо поражение от 2 октомври насам. След загубата от Юве с 0:2 Милан имаше 10 победи и 2 равенства. Треньорът на Интер Клаудио Раниери е първия от 1996 г. дебютирал за нерадзурите в дербито с победа. Куриозното е, че именно Раниери нанесе последната загуба у дома за Милан в Серия А. Това стана през декември 2010, когато Рома спечели със същото 1:0 на "Сан Сиро".


МИЛАН - ИНТЕР 0:1

 
Picture
Старши треньорът на Пари Сент Жермен Карло Анчелоти обясни защо любимецът муАлешандре Патоотказа да се присъедини към френския тим и предпочете да остане в Милан. Както е известно, смятаният за сигурен трансфер пропадна в последния момент и Анчелоти обясни, че единствената причина за това е самият нападател, който е променил мнението си. 

"Между двата клуба имаше споразумение, но за съжаление Пато се отметна", каза Анчелоти, който много се надяваше да усили нападателната мощ на тима с бразилеца.

В ПСЖ обаче няма да пестят пари и вече имат нова трансферна цел. Част от 35-те млн. евро, които бяха готови да платят за Пато, парижани ще предложат за друг талант от Страната на кафето. Става дума за голаджията на Интернасионал Леандро Дамиао. 

 
_
Picture
_Ганайският халф на Милан, Кевин Принс Боатенг се обърна с молба към феновете на Милан два дена преди дербито на Милано. Ето и какво точно написа той чрез официалната си страница във Фейсбук:
"Здравейте фенове,
след добрият старт на втората половина от сезона е време за дерби. Искамe да спечелим този мач и сме мотивирани да задържим първото място в класирането.
Моля ви, просто ни подкрепете...
Ваш Кевин Принс"

 
Picture
Италианският колос Ювентус почти сигурно ще се раздели с левия бек Фабио Гросо. 34-годишният ветеран попада много рядко в сметките на Антонио Конте, като е пожарен вариант за наставника и има едва два мача през сезона. Героят на Италия от Мондиал 2006, който порази Германия в 119-ата минута на полуфинала и вкара победната дузпа на финала с Франция, е силно желан от състава наЛече. Очаква се в близките дни да има повече яснота около евентуалния трансфер на Гросо на "Виа дел Маре". 

 
Picture
Милан бяха ударени тежко преди дербито на Милано с две нови контузии на Дженаро Гатузо и Алберто Акуилани.

Двамата ще отсъстват в следващите 30-тина дни за Милан. Гатузо все още не се е възстановил от операцията на окото, която го извади от игра от септември насам.

Рино прогресираше добре, преди да получи инфекция по време на зимната подготовка с клуба в Дубай.

Отдаденият под наем от Ливърпул футболист пък е пострадал на една от тренировките, като е контузил глезена си.

Имаше опасения, че може да се наложи операция, но лекарите не счели за нужно да се намесват хирургически.

Източник: Football Italia.


 
Picture
Авторитетният спорен сайт Goal.com проведе анкета сред своите посетители на тема "Кой е най-великият футболист, който никога е е печелил златната топка". 
Победител в допитването е Паоло Малдини с 24.72% от гласовете. 
На второ място се нарежда Тиери Анри с 23.08%. 
Трети се нарежда Шави с 19.03% 
Легендарният Франко 6 Барези получи 2.96% от гласовете.