Picture
Отбора на Ювентус успя да се наложи с 3:1 над отбора на Катаня в мач от 24-ия кръг на Серия А 

Домакините за пореден път показаха атакуващ стил на игра и съвсем закономерно победиха отбора на Енцо Монтела. Победата обаче не дойде никак лесно, след като се наложи "бианконерите" да обръщат резултата в своя полза след ранен гол на Бариентос от далече. 

След нелепо получения гол, момчетата на Тото Конте се вдигнаха на щурм и обсадиха вратата на Катаня. Играта на отбора обаче бе вяла в първите 20 минути и  нямаше много опасности.

В 22-рата минута обаче вездесъщият Андреа Пирло изравни резултата след майсторско изпълнение на пряк свободен удар от границата на наказателното поле. След този гол на терена имаше един отбор и само много пропуски лишиха отбора на Юве от разгромна победа. 

В 65-ата минута бившия играч на Юве. Мота бе изгонен за зверски фаул срещу Де Челие и така "слоновете" останаха в намален състав.

Най логичното се случи в 74-ата минута, когато отново най добрия на терена Пирло асистира на Киелини, който с глава забоде 2-ри гол за "старата госпожа". 

В 81-ата минута след грешка на вратаря на Катаня, Фабио Куалиарела вкара и трети гол, с който интригата в срещата свърши.

С тази победа Юве изпревари Милан във временно класиране и вече е с 49 точки.

This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Picture
Антонио Конте обяви състава за  утрешната среща с Катания. Симоне Пепе се завръща в игра, като се възстановяваше от усукан глезен. Капитана Алесандро Дел Пиеро е под въпрос за утрешната среща поради грипно заболяване. 
ето ги и играчите :  1 Джанлуиджи Буфон ,  3 Джорджо Киелини  ,  4 Мартин Касерес ,  7 Симоне Пепе  ,  8 Клаудио Маркизио , 11 Паоло Де Челие ,  13 Александър Манингер ,  14 Мирко Вучинич ,  15 Андреа Бардзали ,  17 Елжеро Елиа ,  18 Фабио Куалярела ,  19 Леонардо Бонучи ,  20 Симоне Падоин ,  21 Андреа Пирло ,  23 Марко Бориело ,  24 Емануеле Джакерини ,  26 Стефан Лихтщайнер , 28 Марсело Естигарибия , 30 Марко Сторари , 32 Алесандро Матри .

 
Picture
Бившият бек на Ювентус Алесандро Бириндели се изказа по темата за съдийството, която в последно време е популярна в лагера на Старата госпожа. Както е известно, от Торино редовно броят дузпите, които са отсъдени в полза на конкурентите им в Серия "А". В последния мач на тима на Антонио Конте домакините от Парма имаха основателни претенции за наказателен удар, след като Себаситан Джовинко бе повален в наказателното поле от Андреа Бардзали. В края на срещата Андреа Пирло поиска дузпа, но реферът Мацолени остана безмълвен. Впоследствие халфът и Конте поискаха справедливост от реферите. Бириндели обаче е на малко по-различно мнение.

"Аз не забелязвам никаква разлика между преди и след Калчополи. За мен отношението на реферите не се е променило много спрямо годините, в които играех. Грешки винаги е имало и ще продължава да има. Не трябва винаги да търсим някакви конспирации зад всяко съдийско отсъждане. Всеки обаче носи вода за своята мелница. Между другото много се смях на изказването на Галиани за Джорджо Киелини", някогашният бранител на Юве. 

 
Picture
Отборът на Наполи записа класически успех с 3:0 в гостуването си на Фиорентина от 24-ия кръг в Серия "А". Гостите изиграха много силен мач на "Артемио Франки" във Флоренция и стигнаха до успеха с попадения на Кавани в 3-ата и 55-ата минута и Езекиел Лавеци в 90-ата минута.

Срещата започна отлично за гостите, които още в първата си атака в 3-ата минута открха резултата. Марек Хамшик пусна хитър извеждащ пас за Единсон Кавани, който не сгреши за 0:1. Играчите на Наполи можеха да удвоят преднината си в 24-ата минута, но изстрел с глава на Кристиян Маджо се отби от напречната греда. 

Все пак в 55-ата минута след нова отлична комбинация между Хамшик и Кавани, уругвайският нападател заби втори гол на сметката си за 0:2. В самия край на срещата пък бърза контраатака на гостите изведе Лавеци в предни позиции и с удар извън наказателното поле той оформи крайното 0:3.

Така Наполи събра актив от 37 точки и вече заема 5-ото място в класирането. Фиорентина пък остава на 11-ата позиция с 28 точки.

 
Picture
Отбора на Интер записа ново разочароващо представяне, след като падна, като домакин от опашкаря Болоня с класическото 0:3

Гостите от Болоня записаха най добрия си мач от началото на сезона и напълно закономерно победиха "нерадзурите". 

С основна заслуга за престижната победа на Болоня, може да се отличи вратаря Жиле, който на четири пъти се намеси страхотно след удари  на играчи на Интер. 


Болоня си реши мача още преди почивката, когато в рамките на 2 минути успя да нанесе два съкрушителни удара, чрез неостаряващата си легенда Марко Ди Вайо. 

Второто полувреме отбора на Интер атакуваше повече, но стабилната игра на защитата на Болоня, както и добрите намеси на Жиле, лишиха отбора на Интер от гол. 

В края на мача, влезлия като резерва Акуафреска се подигра със защитата на домакините и вкара трети гол, с който напълно секна играта на "нерадзурите". 

 
Picture
Наставникът на Интер Клаудио Раниери е изправен пред шест от важните дни в своята кариера. Според "Тутоспорт" специалистът е получил ултиматум от клубния бос Масимо Морати. Миланският колос трябва да спечели задължително следващите си два мача - домакинството довечера срещу Болоня и срещата на "Велодром" с Олимпик Марсилия в Шампионската лига. Негативен резултат срещу бившия тим на Ники Илиев може да откаже "нерадзурите" от битката за третото място в Серия "А", а пък срещу французите ще е задължително добро представяне преди реванша на "Сан Сиро". Затова провал през следващите няколко дни би коствал главата на белокосия треньор, прогнозират в Италия. 

 
Picture
Треньорът на италианския гранд Интер Клаудио Раниери ще може да разчита на Диего Милито и Деян Станкович за сблъсъка от Шампионската лига срещу Олимпик Марсилия, който ще се състои през следващата седмица.
Опитните футболисти на "Нерадзурите" ще пропуснат днешната среща на тима срещу Болоня. Оставянето им извън групата е нещо като предпазна мярка, тъй като двамата са с настинка.
Двубоят между Интер и Марсилия, който е от 1/8-финалите на Шампионската лига, ще се състои в сряда вечерта.
Първият сблъсък между двата тима иначе ще се състои на стад "Велодром", като е трудно да се прецени кой е фаворит в него, тъй като Интер не се намира в никак добра форма.


 
Picture
Атлетико Мадрид затвърди възходящото си представяне под ръководството на Диего Симеоне с престижна и много важна победа над Лацио. Мадридчани се наложиха с 3:1 като гост в Рим в първи 1/16-финал от Лига Европа и са изявен фаворит за класиране в следващата фаза. Два гола за успеха отбеляза Радамел Фалкао, а веднъж се разписа партньорът му в атака Адриан Лопес. За домакините точен беше Мирослав Клозе. Германският национал откри за италианците в 19-ата минута, но след това Атлетико бе пълен господар на терена и заслужено си осигури комфортна преднина преди ответния двубой. 
Мачът беше много емоционален за Симеоне, който прекара някои от най-щастливите години в кариерата си именно с екипа на Лацио. Топлото посрещане за аржентинеца не означаваше, че домакините ще бъдат гостоприемни и към неговите футболисти."Орлите" не криеха, че ще се стсремят да вземат аванс на "Олимпико", при това без да допуснат гол във вратата си. Такъв обаче можеше да падне още преди да е изтекла първата минута. Фалкао се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но шутира над вратата. 

Гостите продължиха да са по-активният отбор и направиха няколко хубави атаки, но им липсваше точният завършващ пас. Силно в тези минути играеха Адриан Лопес и Диего, които с повратливостта си максимално затрудняваха отбраната на Лацио.

Противно на логиката, италианският тим успя да открие резултата. В 19-ата минута груба грешка на Тибо Куртоа позволи на хитрата лисица Клозе да опъне мрежата. Стражът на Атлетико изпусна топката след далечен удар на Антонио Кандрева и за Клозе не бе проблем отблизо да се разпише. Голът бе първи във вратата на Атлетико след идването на Симеоне след 6 поредни сухи мрежи в Примера дивисион. Домакините обаче се радваха на преднината си само 6 минути. Цнетриране наХуанфран намери Фалкао, колумбиецът свали топката към Адриан Лопес и той с лекота изравни.

По-смислената играна Атлетико донесе дивиденти на мадридчани и те обърнаха нещата в своя полза още преди почивката. В 37-ата минута Диего намери Фалкао на метър от голлинията и бившият ас на Порто изведе тима си напред. Това бе 21-и гол за нападателя от 21 мача в Лига Европа, а през второто полувреме той добави и още едно попадение на сметката си.

Втората част започна със смяна в тима на Лацио. Мариус Станкевичус се появи на мястото на Джузепе Биава, а не след дълго Едоардо Рея реши да усили атаката с пускането на тарана Либор Козак вместо Алваро Гонсалес. "Орлите" се опитаха да осъществят натиск, но лесно губеха топката, а всяка контра на мадридчани вещаеше нови главоболия за Федерико Маркети. В 63-ата минута Адриан напредна по десния фланг, пусна по земя към Фалкао и голмайсторът на отбора направи резултата 3:1 за "дюшекчиите". Това попадение сякаш сложи край на съпротивителните сили на Лацио и до края на двубоя италианците можеха да инкасират и още голове, но гостите аристократично пропиляха няколко добри възможности съвсем да обезсмислят реванша на "Висенте Калдерон". 

 
 
Picture
   Треньорът на Наполи Валтер Мадзари няма да води своя тим в двата осмина финални  мача от Шампионската лига с Челси. УЕФА е отхвърлила обжалването на италианеца. Припомняме, че наказанието бе наложено за непристойно поведение в мача срещу Виляреал, спечелен от неаполитанци с 2-0.
    Първият мач от наказанието на Мадзари е другата седмица на стадион Сан Паоло в Италия. Реваншът е на 14 март в Лондон.

 
Picture
Снощи на Сан Сиро беше изиграна първата осмина финална среща от Шампионската лига между отборите на Милан и Арсенал. Росонерите разгромиха с 4-0 отбора от Лондон  и показаха значително подобрение в представянето си в турнира  в сравнение с последните няколко сезона. 
 След като май месец треньорът на Милан Масимилиано Алегри върна гранда от Милано на върха в Италия, със Скудето номер 18, по всичко личи, че този сезон ще се опита да добави още един трофеи от най-престижния европейски клубен турнир във витрината на Милан. Определено за сега  44-годишният специалист успява да вкара росонерите в правилния път към финала в Мюнхен на 19 май. С красивата си игра, перфектната тактическа подготовка и задружна борба по терена седем кратният европейски клубен шампион показва, че настига Барселона и определено на каталунците няма да им е така лесно този сезон.
 През годините Милан е натрупал милиони почитатели по целия свят. Същото време звездата на Милан Кевин-Принс Боатенг трупа фенове, но го прави с изключителни темпове. Вчера той отбеляза невероятно попадение в 15. минута за 1-0. Определено ганаецът е с доста големи заслуги за успешната игра на отбора. Важна роля играе Боатенг в схемата на треньора с включванията си от втора линия  в атака и прецизните му извеждащи подавания. Липсата му в изминалият месец беше доста усезаема и отборът му направи няколко грешни стъпки в първенството. По всичко личи, че футболистът с  номер 27 го очаква голямо бъдеще в най-титулуваният отбор в света.
  Друга основна фигура в състава на Милан снощи бе Златан Ибрахимович. Шведа е доста критикуван  за слабото си представяне в важните мачове. В двубоя с Арсенал той затвори устата на всички критици и се представи повече от отлично, като изработи и вкара дузпа и асистира за двата гола на Робиньо. Бразилецът също оправда  доверието на Алегри с добра игра и две попадения. Ще спра да изреждам и изказвам впечатлението си за  всеки играч по отделно и ще кажа- абсолютно целият състав на Милан заслужава отлична оценка за представянето си и напълно закономерно ще играе на четвърт финал (оглед на резултата и играта на Арсенал, ще е нужно чудо на топчиите за да отстранят росонерите).
Сега Милан показа класата си!  Милан отново там където му е мястото! Милан отново сред най-големите в Европа!
Автор: Емилиян Евтимов