Picture
Масимилиано Алегри видя едно от най-силните представяния на неговия Милан при победата 4:1 над Сиена. Въпреки това росонерите остават 3 точки зад Ювентус, а до края на сезона в Серия А има 3 кръга. Милан трябва да разчита на 2 грешки на съперника и да спечели всичките си мачове.
"Мисля, че това е един отличен сезон. Ние ще оказваме натиск до края. После ако Юве завърши преди нас, значи ще са демонстрирали, че са по-силни. Трябва да вярваме. Не трябва да завършваме сезона далеч от Юве", заяви Алегри.
Само преди 2 месеца Милан имаше 4 точки аванс пред Юве, но сега нещата са различни. Добрата новина за росонерите е завръщането в титулярния тим на Антонио Касано. Нападателят вкара гол и изработи двете попадения на Ибрахимович.
"Касано заслужаваше такъв мач. Неговите технически способности не бива да се дискутират. С този мач показа, че израства и във физически аспект след дългата пауза. Антонио ще направи едно голямо европейско".
Алегри коментира и бъдещето му в клуба. Напоследък има слухове, че треньорът ще бъде освободен. Говори се, че Берлускони иска да привлече Гуардиола.
"Имам отлични отношения с Галиани. Чувствам се добре тук и искам да остана. Последните 2 години са отлични. Спечелихме титлата и Суперкупата. Направихме добър сезон в Шампионската лига. Спокоен съм".
Треньорът не смята, че многото контузии са повлияли на представянето на Милан. Той все пак призна, че е сбъркал в някои случаи. 
"Не мисля, че имаме вина за контузиите. Може би единствено сбърках с включването на Тиаго Силва срещу Рома. Можеше да му дам почивка". 

 
Picture
Интер имаше доста трудности, но взе ценна победа с 2:1 срещу изпадналия Чезена. Успехът изравни по точки нерадзурите с Лацио и Наполи на третата позиция. И трите отбора имат по 55 точки преди сблъсъка на римляните с Удинезе.
"Чезена изигра един отличен. Точно както го направи срещу Ювентус. Да изостанем в резултата в началото на втората част, след като изиграхме едно отлично първо полувреме, беше психологически удар. Но отбора реагира отлично. Получихме помощ и от публиката, която беше зад нас през цялото време. Накрая резултатът дойде", заяви Страмачони.
"Това беше най-трудния мач и най-трудната победа под мое ръководство. Но също така и мача, в който играхме най-добре откакто съм тук", призна още треньора.
Запитан за евентуалното му назначаване за постоянно, той се пошегува. "В момента агентите ми преговарят за заплатата с Морати. Ще говоря за това, едва когато решението е взето".
"Истината е, че във всеки мач играем по-добре. Качеството в играта се повишава благодарение на играчи като Снайдер, Сарате. Дори и Пацини, макар че днес не вкара гол. Той помогна много на отбора да атакува. Ако не бъркахме резултата щеше да е огромен. Отправихме 18 удара в очертанията на вратата. Но все още допускаме голове на контраатака. Това трябва да се промени. Работим по въпроса и с течение на времето и това ще се корегира".  Gol.bg

 
Picture
Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Жозе Моуриньо, иска да привлече в състава си през лятото нападателя на Милан Златан Ибрахимович, съобщават медиите в Испания. 
Както е известно, шведът с босненски корени бе един от любимците на Специалния при съвместния им престой в Интер и сега Моуриньо го иска при себе си на "Бернабеу". 
Според информациите португалският специалист е готов да предложи на "росонерите" в замяна Кака или Игуаин, които със сигурност ще бъдат продадени през лятото. НовСпорт

 
Picture
Италианският шампион Милан ще дебютира с новия си екип още тази сряда, съобщават медиите на Ботуша. "Росонерите" представиха официално новите си одежди за следващия сезон, а още в домакинството срещу Аталанта в сряда ще ги облекат. В последните сезони стана традиция миланският гранд да играе в последните мачове от даден сезон с фланелките си за следващия. Това обаче не е само практика на италианците, като Челси през 2008 и Байерн (Мюнхен) през 2010 година играха във финала на Шампионската лига с чисто новите си екипи, които тогава им бяха за следващата кампания. Sportal.bg

 
Picture
Италианският гранд Милан показа на официалната си уеб страница новите екипи, с които футболистите в "червено-черно" ще играят по терените през следващия сезон. Прави впечатление голямата бяла яка, каквато е характерна за полото. За разлика от настоящия сезон райето на фланелката на "росонерите" не е ситно, а напротив, което също се набива на очи. През предната част на тениската минават вертикално три черни и две червени линии. От 1998 година Милан се подвизава с екипи adidas, като договорът с германския концерн към настоящия момент е до 2015 година. Sportal.bg

 
Picture
28-годишният нападател Фабио Куялиарела постави подписа си под нов договор с Ювентус , който ще остави играча при „бианконерите" до лятото на 2015 година. Фабио пристигна в Торино от Наполи през 2010 година за сумата от 15 милиона евро. През настоящия сезон в Серия А Куялиарела взе участие в 21 двубоя, но едва в осем от тях се появи в стартовия състав, отбелязвайки четири гола. По-рано договорите си с Ювентус продължиха Паоло Де Чели, Леонардо Бонучи и Алесандро Матри. Futbol-TV


 
Picture
Дори феноменалното представяне на Ювентус през този сезон едва ли може да накара тифозите да забравят, че легендата на "Старата госпожа" Алесандро Дел Пиеро скоро ще напусне клуба.Капитанът на "бианконерите" потвърди за пореден път през настоящата кампания, че последният му мач с екипа на торинския гранд ще бъде на 20-ти май, когато Юве излиза срещу Наполи във финала за Купата на Италия.
"Това е положението. Каквото има да става, ще стане. Аз обаче предпочитам да мисля за настоящето. Обичта на феновете е невероятна и аз трябва да им отвърна както подобава. Да бъда символ на Ювентус означава много за мен. Необходимо е да бъда отговорен не само на терена, но и извън него", заяви Дел Пиеро пред вестник "Гадзета дело Спорт", цитиран от сайта Goal.com.




 
Picture
Удинезе победи с 2:0 Лацио, като това ще направи следващите три кръга в Италия много интересни. Борбата за третата квота на Серия А за Шампионската лига догодина ще стане доста по-сериозна.  Лапитанът на "фриуланите" Антонио ди Натале вкара за 1:0 в 69-а минута след асистенция на Домици. Резервата Перейра в продължението на срещата оформи крайното 2:0. След този успех "зебрите" събраха 55 точки, колкото имат Интер, Лацио и Наполи. В битката е и Рома, но "вълците" са на цели четири точки зад тези тимове. Futbol-TV


 
Picture
Златан Ибрахимович вкара нови два гола за Милан в Серия А. Нападателят бе в основата на победата с 4:1 над Сиена. С тези попадения шведа подобри личния си рекорд в Италия. Ибра вече има 26 гола за сезона в Серия А.
Нападателят е лидер при реализаторите и е много близо до това да спечели голмайсторския приз. До сега най-добрия му сезон в калчото бе през 2008/09, когато вкара за Интер 25 гола. 
Ибра вкара още 5 гола в Шампионската лига и един за Купата на Италия. Неговата сметка до момента е 32 попадения. 
В първенството единствено Ибра отсрамва нападателите на Милан. Следващият след шведа е Робиньо с пет гола. Касано има 3, Ел Шаарави 2, Макси Лопес и Пато по 1.
Куриозното е, че точно в най-резултатния си сезон Ибра най-вероятно няма да стане шампион. Нещо, което не му се е случвало от 2003 г. насам. В последните 8 години той неизменно е първенец с Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Милан.

 
Picture
Отборът на Атланата надви с 2:0 Фиорентина, с което гостите от града на Данте остават да се борят за оцеляване в Серия "А". Херман Денис откри за бергамаските в 11-ата минута, а в началото на втората част Джакомо Бонавентура направи 2:0, с което трите точки отидоха на сметката на домакините. Виола можеше да намали резултата, но звездата на тима Стеван Йоветич не успя да преодолее вратаря Андреа Консили от бялата точка. Така след този кръг Аталанта продължи с доброто си представяне през сезона, докато "виолетовите" са на шест точки от опасната зона. До края на сезона остават три кръга.