Picture
Милан официално завърши трансфера на полузащитника на Манчестър Сити Найджъл Де Йонг. Сделката се оценява на около 3,5 - 5 милиона евро. Както е известно, действащият договор на 27-годишния играч на националния отбор на Холандия изтича през следващото лято, поради което шампионите взеха решение да го продадат.

След трансфера си от Хамбургер праз 2009 година Найджъл изигра 130 мача за „гражданите" и вкара два гола. Пристигането на Родуел и Гарсия на „Етихад Стейдиъм" ще помогне на Сити безболезнено да се справи със загубата на холандеца.

„Жал ми е, защото Найджъл е важен играч за нас. Но, ако той се чувства щастлив, аз също съм щастлив. Уверен съм, че той ще се справи с успех в италианския шампионат", заяви Роберто Манчини. Futbol-TV

 
Picture
Фиорентина продължи да усилва състава си след като тази вечер официалния сайт на „виолетовите" обяви, че са привлекли под наем Джулио Милиачо от Палермо и Ненад Томович от Дженоа и ще се борят за подписа на Уили Боли от Оксер. Във Фиорентина все още са разочаровани от фиаското с привличането на Димитър Бербатов, когато флорентинци се разбраха с Юнайтед за нападателя, но българина не пристигна на летището. Независимо от това, Фиорентина укрепи халфовата и защитната си линия с привличането на дуото.


 
Picture
Дефанзивният полузащитник Микеле Пациенца ще играе в Болоня през този сезон, съобщи днес неговият бивш клуб Ювентус. "Ювентус потвърждава, че Микеле Пациенца премина в Болоня, след като двата клуба постигнаха договореност", съобщи днес в комюнике шампионът на Италия по футбол. Пациенца, 30-годишен, през миналия сезон изигра 9 мача с фланелката на Ювентус, а след това бе даден под наем на Удинезе. Sportal.bg 

 
Picture
Испанският нападател на Рома Боян Къркич ще играе в Милан през следващия сезон, похвалиха се от "Джузепе Меаца". Каталунският стрелец, който вчера навърши 22 години, ще се изявява като преотстъпен до лятото. "Джалоросите" ще получат 250 хиляди евро за наема.

Къркич беше един от най-големите таланти в школата на Барселона, но миналото лято беше продаден на Рома с опция за обратно откупуване. Sportal.bg

 
Picture
Българският нападател Димитър Бербатов шокиращо отказа да премине в Ювентус, предадоха италианските електронни медии. Най-вероятно 31-годишният стрелец ще остане в Англия, като подсили Фулъм.

Тази вечер на "Олд Трафорд" приеха офертата на торинския колос, възлизаща на 4,5 милиона евро. Президентът на "бианконерите" Андреа Аниели също даде съгласие за трансфера. Офертата на Юве за Бербо беше за два сезона с нетна годишна заплата от 1,8 милиона евро плюс бонуси.

Най-вероятно отказът на Бербатов да премине в Юве е свързан с желанието на половинката му Елена да останат в Англия.

По-рано днес Бербатов отхвърли предложението на Фиорентина. Sportal.bg

 
Picture
Димитър Бербатов почти сигурно ще играе в Ювентус, твърди "Скай Спорт". Според телевизията шампиона на Италия се е договорил с Манчестър Юнайтед за купуването на нападателя. Изданието твърди, че бианконерите ще платят 5 млн. паунда за правата на българина.

Самият Бербатов вече се е разбрал за личните си условия. Той ще получава по 2,8 млн. евро на година в Торино. Очаква се българина да пристигне там още утре, за да финализират сделката.

Бербатов бе близо до трансфер във Фиорентина и всичко бе уговорено, но българина не пристигна днес във Флоренция, където го чакаха да подпише контракта си. Оказа се, че през нощта от Ювентус са се свързали с Бербатов и той веднага се е съгласил на офертата.

 Трябваше само Юве да се разбере с Юнайтед, а според медиите вече тази договорка е постигната. Gol.bg

 
Picture
Италианският шампион Ювентус привлече в състава си бразилския страж Рубенс Фернандо Моедим - Рубиньо. Опитният страж подписа договор с "бианконерите" до 30 юни 2013 година. 30-годишният Рубиньо се присъединява към Юве със свободен трансфер. За последно той е бил собственост на Палермо.

Рубиньо започва кариерата си в Коринтианс, а в Италия играе още за Дженоа, Ливорно и Торино.

С привличането на Рубиньо Ювентус си осигури заместник на титулярния вратар Джанлуиджи Буфон и неговата резерва Марко Сторари. Sportal.bg 

 
Picture
Италианският Рома има нов президент. Това е Джеймс Палота, който заменя на поста подалия оставка Томас ДиБенедето. Палота, също като ДиБенедето, е американски гражданин с италиански корени.

ДиБенедето напуска още и Управителния съвет на клуба и остава само като административен директор. Той стана президент на Рома миналия септември като лидер на американската групировка от инвеститори, която придоби акциите на Рома от фамилията Сенси. Sportal.bg 

 
Picture
Миланският гранд Интер стартира ударно новия сезон в Серия „А”. Играчите на Андреа Страмачони победиха с 3:0 като гост завърналия след 20-годишна пауза тим на Пескара.

Уесли Снайдер (16), Диего Милито (18) и Коутиньо (81) вкараха головете за „нерадзурите”, в чиито редици дебют направиха Антонио Касано и Валтер Гаргано, които бяха взети през часовете преди мача. Бившият играч на Милан игра 68 минути и дори асистира за попадението на Принца, който отново бе лидерът на „черно-сините”. Аржентинският голмайстор откри головата си серия за сезона в първенството, като добави и две асистенции.

На препълнения стадион „Адриатико” новаците в Серия „А” започнаха добре и  двубоят бе равностоен, но две отлични атаки на „нерадзурите” в рамките на 150 секунди ги поставиха на колене.

Първо Снайдер получи топката на празна врата от Милито, който проби отдясно, а веднага след това Касано бе изведен от холандеца. Националът на Италия подаде на празна врата на Милито и играча с номер 22 удвои.

Вратарят Лука Кастелаци демонстрира отличен рефлекс и запази резултата до почивката.

През втората част гостите продължиха да имат предимство и първо Милито сам срещу вратаря сбърка, стреляйки в аут. Бившият играч на Порто Гуарин също пропусна да направи 3:0, но това стори Коутиньо в 81-ата минута. Бразилският техник замени изморения Касано в 68-ата минута и оформи крайния резултат след ново подаване на Принца отдясно.

Така Интер записа първа победа на старта в Серия „А” от пет години и чака срещата с Рома на „Джузепе Меаца” от втория кръг. Sportal.bg


 
Picture
Съставът на Лацио започна успешно шампионата в Италия, като днес футболистите на Владимир Петкович надвиха като гости коравия тим на Аталанта с 1:0. Босненският специалист дебютира тази вечер начело на "орлите" в Серия "А". Единственият гол в мача, който бе с цената на трите точки, вкара Ернанеш от гостуващия отбор. Бразилският халф на Лацио се разписа от непосредствена близост с коляно. Шансове имаше и единственият чист нападател на столичани Мирослав Клозе, но германецът не ги реализира. Победата на Лацио е още по-сладка от грешната стъпка на старта от страна на градския съперник Рома. Така първите "римски" точки от новата кампания са на сметката на лациалите, докато "вълците" ще трябва да се задоволят с равенството на "Олимпико" срещу Катаня.  Sportal.bg