Picture
Италия се класира на финала на Евро 2012 след победа с 2:1 срещу Германия във втория полуфинал. И двата гола за "адзурите" на Националния стадион във Варшава отбеляза Марио Балотели. Той се разписа в 20-ата и 36-ата минута. За Маншафта точен бе в добавеното време от дузпа Месут Йозил. Италия ще срещне на финала в неделя в Киев защитаващия титлата си тим на Испания, който в първия полуфинал излъга Португалия след дузпи.

С днешната си победа "Скуадра адзура" доказа, че е изключително неудобен съперник за Бундестима в исторически план, като вече в 8 мача на големи първенства няма загуба от германския отбор. Sportal.bg

 
Picture
Германия и Италия ще определят съперника на Испания във финалната битка за титлата от Евро 2012. Сблъсъкът между Бундестима и адзурите е от 21:45 часа тази вечер на Националния стадион във Варшава.

Йоаким Льов изгради страховит тим от млади и опитни футболисти. Селекционерът на Германия със сигурност може да извади на терена два равностойни отбора. Италия пък отдавна не е имала толкова силен състав. Пирло е истински диригент в средата на терена, а Балотели бомба със закъснител, която може всеки момент да избухне. Скуадрата впечатлява с тактическа дисциплина и вариативност на схемата. Всъщност, Чезаре Прандели превърна тима в копие на Ювентус – взе най-доброто от селекцията на Антонио Конте и започна да избира състава според противника.


 
Picture
Отборът на Италия е последният полуфиналист на Евро 2012. "Скуадра адзура" постигна драматичен успех с 4:2 след изпълнение на дузпи срещу Англия в последния четвърфинал в турнира. В редовното време двата тима не си отбелязаха попадения, но италианците треснаха две греди. В крайна сметка обаче късметът днес бе на тяхна страна и при рулетката на дузпите те показаха по-здрави нерви от своя съперник и ще играят в следващата фаза, където ги чака среща с Германия. Решителните пропуски за "трите лъва" от бялата точка направиха Ашли Йънг и Ашли Коул, докато Монтоливо също пропусна за Италия, но това не се оказа фатално, след като всички други изпълнители в синьо бяха безгрешни.


 
Picture
Англия и Италия ще се изправят един срещу друг тази неделя на Олимпийския стадион в Киев в четвъртфинална среща от Евро 2012. Победителят от този мач ще спори за място на финала с тима на Германия.

Англичаните са спечелили само една среща от последните си девет срещу Италия. Възпитаниците на Рой Ходжсън завършиха като лидери на своята предварителна група D, след реми в първия кръг с Франция и две победи последователно над Швеция и домакина Украйна.


 
Picture
Рома вече държи изцяло правата на Фабио Борини. Половината от тези права бяха собственост на Парма, но тази сутрин при едно от характерните за италианския футбол наддавания на сляпо "джалоросите" предложиха по-голяма оферта за талантливия нападател.

"Дуковете" от своя страна предложиха 4,26 милиона евро за 50 процента от правата на Борини, обаче не успяха да надскочат сумата, която извадиха "вълците" – 4,9 милиона евро.

Междувременно правата и на друг италиански национал вече не са разполовени. Алесандро Диаманти вече е футболист само и единствено на Болоня. Клубът от Серия А предложи 3,36 милиона евро, за да откупи дела на втородивизионния Бреша, и тази сума се оказа напълно достатъчна.

Още петима играчи, състезаващи се в Италия, научиха съдбата си след днешното наддаване на сляпо. Мирко Антенучи, за когото спореха Торино и Катания, става изцяло футболист на сицилианците.

Фиорентина пък спечели две битки – с Дженоа за Хюсеин Харджа и с Каляри за Андреа Ладзари. Всъщност "грифоните" са големият губещ днес, тъй като не успяха да задържат правата на Франческо Болцони (Сиена) и на Андреа Карачоло (Бреша). Gol.bg

 
Picture
Вицешампионът на Италия Милан привлече двама нови футболисти в рамките на днешния ден. "Росонерите" подписаха с халфа Кевин Констант и защитника Франческо Ачерби. Двамата идват от Дженоа, а новината беше потвърдена и от официалния сайт на "грифоните".


 
Picture
Италианският Рома продължава с ударната лятна селекция, след като Зденек Земан пое тима. "Вълците" вече са си осигурили подписа на нападателя на Дженоа Матиа Дестро, твърди "Скай Италия". Дестро е юноша на Интер, а в момента е собственост на Дженоа, като през миналия сезон бе под наем в Сиена. Той е само на 21 година и се вписва в плановете на клубното ръководство за привличане на млади и перспективни играчи.
football24.bg

 
Picture
Отборът на Италия успя да се промъкне на четвърфинал на Евро 2012, след като надигра с 2:0 тима на Ейре в последния си мач от група "С". В другата среща пък Испания надви с 1:0 Хърватия, което напълно устройваше "адзурите", които завършват на второто място в групата. Успехът на тима от Апенините дойде с голове на Антонио Касано в 35-ата минута и Марио Балотели в 90-ата минута.


 
Picture
Италия ще се изправи срещу Ирландия в последния си мач от група С на Евро 2012 и ще търси задължителен успех. Дори да спечелят, момчета на треньора Чезаре Прандели могат да стегнат куфарите, ако Испания и Хърватска направят реми 2:2 или по-резултатно.

Италия все още няма победа на Евро 2012 след двете ремита срещу Хърватия и Испания. "Скуадра адзура" е в серия от 12 поредни мача без поражение под ръководството на треньора Чезаре Прандели.



 
Picture
Отборът на Италия направи 1:1 с Хърватия в среща от група "С" на Евро 2012, играна в Познан. Андреа Пирло (39) и Марио Манджукич (72) отбелязаха. Италианците изиграха вихрено първо полувреме, а през втората част допуснаха една грешка, която им отне успеха. Така Хърватия е начело в групата с четири точки. "Адзурите" имат две равенства, въпреки че впечатлиха с нападателен футбол. Късният мач от групата е Испания - Ейре. Чезаре Прандели отново избра революционната за "адзурите" 3-5-2. И двамата селекционери повториха титулярните си състави от първите мачове. Даниеле де Роси отново зае поста на централен защитник до Бонучи и Киелини. В атака бяха поставени Марио Балотели и Антонио Касано. Славен Билич традиционно подреди дуо нападатели Марио Манджукич и Никица Йелавич.