Picture
Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте получи леко наказание по делото с организиране на договорени мачове в Серия А, съобщи новината La Gazzetta dello Sport. Според информацията, 43-годишният футболист е дисквалифициран на три месеца и наказанието влиза в сила от утре и ще изтече на 1 ноември.


 
Picture
От Рома завършиха трансфера на Матиа Дестро от Дженоа за 11.5 милиона евро, като засега това е под наем. Ако тима иска да закупи играча, ще трябва в края на сезона да се раздели с още 4.5 милиона евро. Като част от тази сложна сделка, Дженоа ще придобие 50% от правата на Джамарио Писитела и Валерио Фере, което се равнява на 3 милиона евро.

Дестро прекара последната кампания под наем в Сиена, които издействаха процент от играча и са собственици заедно с Дженоа. 

Двата тима обаче се съгласиха да продадат Дестро. 21-годишният протака дълго трансфера поради изискванията си за заплата. В 30-те си мача за Сиена той вкара 12 гола и бе в разширения състав на Чезаре Прандели за Евро 2012. Futbol-TV


 
Picture
Наполи продължава да се представя изключително стабилно по време на лятната си подготовка, след като тимът надви немския Леверкузен с 2:1. Приятелската среща се игра на стадион "Сан Паоло", а попаденията за италианския тим бяха дело на Марек Хамшик и Горан Пандев.


 
Picture
С гол на Урби Емануелсон през второто полувреме Милан победи Челси с 1:0 в контрола, играна в Маями. И двата отбора създадоха доста положения, но "росонерите" стигнаха до престижния успех след великолепна контраатака и точен удар на холандския халф, който се разписа и за победата над Шалке 04 преди няколко дни.

Силен мач за Челси направи Еден Азар. През първото полувреме привлеченият от Лил белгиец беше неуловим за отбраната на Милан. Негов далечен удар мина на сантиметри от целта, а по-късно хубав пробив по левия флан завърши с опит за изстрел, който бе блокиран.


ЧЕЛСИ - МИЛАН 0:1
0:1 Емануелсон (68)

Sportal.bg 


 
Picture
Пълната програма на Серия А за сезон 2012/2013 година:

Кръг 1 (26 август 2012) и Кръг 20 (13 януари 2013)
Аталанта - Лацио
Киево - Болоня
Фиорентина - Удинезе
Дженоа - Каляри
Ювентус - Парма
Милан - Сампдория
Палермо - Наполи
Пескара - Интер
Рома - Катания
Сиена - Торино



 
Picture
Близо 40 000 зрители изгледаха с интерес контролата между Рома и Ливърпул на стадион "Фенуей Парк" в Бостън, завършила 2:1 за италианския тим. Два от най-популярните клубове в Европа зарадваха почитателите си в САЩ, които станаха свидетели на много атрактивни изпъления, включително и гол на американския халф на "вълците" Майкъл Брадли. Привлеченият от Киево футболист откри резултата в 63-ата минута, малко по-късно резервата Алесандро Флоренци простреля за втори път Брад Джоунс, а в 80-ата минута Чарли Адам вкара единственото попадение за мърсисайдци.


 
Picture
Ювентус и Милан може да се изправят един срещу друг на четвъртфинал за Купата на Италия през януари 2013-та година. Това стана ясно, след като днес беше изтеглен жребият за надпреварата, която стартира на 5-ти август.

Грандовете на италианския футбол ще се включат в турнира през декември, когато ще се играят осминафиналите. Преди това част от тимовете от елита на Ботуша вече ще са започнали своето участие.


 
Picture
Младият талант Матия Дестро официално стана част от Рома. На пресконференция по представянето му, игралият за последно в Сиена, сподели че е изключително щастлив.

„Много съм доволен, че идвам в Рома и съм нетърпелив да работя с треньор като Зденек Земан", обяви 21-годишният млад нападател на Сиена Матия Дестро.
През миналият сезон той вкара 12 гола за Сиена в Серия А.

Предполата се, че Дестро подписа договор за 5 години, а Рома ще плати на Сиена 12 милиона евро.

„Вълците" ще обявят официално трансфера на Дестро от Сиена в Рома в четвъртък или петък. Дестро ще получава 1,5 милиона евро за сезон плюс бонуси. Topsport




 




 
Picture
Олимпиакос привлече полузащитникът на Рома  Леандро Греко, който подписа 3-годишен договор с гръцкия тим. Подробности около трансферът не се съобщават, но според запознати „червено-белите” са платили около 1 милион евро. Италианецът има 35 мача за Рома, но не успява да остави трайна следа при „римските вълци”. В кариерата си е защитавал цветовете още на Верона, Пиза и Пиаченца.

„Радостен съм от трансфера. Ще дам 100% от себе си за Олимпиакос. Бил съм в Гърция с Рома и знам колко е прекрасно тук за футбол. Сега очаквам да се предстая добре за новия си отбор”, кратко коментира Леандро Греко. Futbol-TV

 
Picture
Отборът на Милан победи Шалке 04  с минималното 1:0 днес, като в типично нетрадиционните си състави двата тима обиграха множество млади играчи. Единственото попадение в срещата вкара Урби Емануелсон в 64-ата минута и подсигури победата за своите. Futbol-TV