Picture
Зденек Земан ще бъде новият треньор на Рома. Новината беше потвърдена от двата най-големи спортни ежедневника - "Гадзета дело Спорт" и "Кориере дело Спорт", както и от приближени до "вълците" интернет сайтове. Въпреки това италианецът от чешки произход все още не е подписал договора си.

"Не е официално все още. Привършваме преговорите. Нека се разберем за всички детайли с ръководството. Не ми слагайте думи в устата. Никога не съм казвал, че съм подписал. Всичко с времето си", не бързаше да официализира новината Земан. football24.bg


 
Picture
Президентът на Интер Масимо Морати се отказа от намерението си да доведе в клуба опитен и скъпоплатен треньор. Вместо това, той се довери на Андреа Страмачони, който вдигна "нерадзурите" на крака в края на изминалия сезон. Въпреки че не успя да класира отбора за Шампионската лига, 36-годишният специалист спечели доверието на Морати и вчера подписа договор за три години. Новината беше оповестена от самия бос на миланския гранд.

Страмачони наследи уволнения Клаудио Раниери през март. Преди това той водеше младежката формация на Интер и успя да изведе талантлите на "синьо-черните" до успех срещу Аякс във финала на Шампионската лига до 19 години.

Като футболист Страмачони е прекратил кариерата си рано заради тежка контузия. Sportal

 
Picture
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини опроверга информациите, че ще се опита да привлече голмайстора на Милан Златан Ибрахимович. Според италианеца в състава на "гражданите" има достатъчно качествени нападатели и тимът няма нужда от нови попълнения в атака. 

"Ибрахимович е шампион, но аз имам вече четирима много силни нападатели. Нуждая се единствено от тях, за да се конкурирам с останалите отбори в Шампионската лига. По отношение на атаката при нас всичко е наред", каза Манчини. Sportal.bg

 
Picture
Не е изключено и капитанът на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон да бъде потърсен от италианската прокуратура, обяви снощи главният прокурор на Кремона Роберто Ди Мартино. Както е известно, в момента италианското калчо е разтърсено от нова вълна арести, свързани с уговорени мачове. Преди два дни полицаи нахлуха в базата на "Скуадра адзура" в Коверчано за бранителя Доменико Кришито, който е подозиран, че е участвал в нагласени срещи в Бари. 

"Все още не съм мислил по въпроса, но не е изключено да звънна на Буфон", сподели прокурор Ди Мартино. Смята се, че Джиджи е влязъл в полезрението на защитниците на обществения интерес след изказването си миналата седмица, че е "по-добре да имаш двама ранени, отколкото един мъртвец". Изглежда фразата е приета като защитна от страна на вратаря спрямо разследвания треньор на Ювентус Антонио Конте. Сребърният медалист от САЩ'94 е следствен заради съмнения за уговорени мачове по времето, когато бе начело на Сиена. 

Припомняме, че в края на миналата година в Италия излезе информация, че Буфон, Фабио Канаваро и Дженаро Гатузо са големи любители на залозите. В прихванат телефонен разговор на бившия треньор на вратари в Равена Никола Сантони тогава се споменаваха имената на тримата световни шампиони. "Буфон залага по 100-200 хиляди евро на месец. Той, Гатузо и Канаваро са направо болни на тема залагания", бяха публикуваните думи на Сантони. Sportal.bg

 
Picture
Новият италиански шампион Ювентус съвсем не на шега замисля да атакува титлата в Шампионската лига през следващия сезон. Според "Тутоспорт" сътресенията, които в момента текат в италианския футбол, и които замесиха наставника на Старата госпожа Антонио Конте в съмнения за уговорени мачове, няма да помрачи плановете на клубното ръководство. Юве ще преследва на трансферния пазар двама нападатели, двама халфове и един защитник. 

Според италианските медии за нападателните редици става дума най-вече за Робин ван Перси от Арсенал и Кавани от Наполи. Като резервни варианти стоят Луис Суарес от Ливърпул и Гонсало Игуаин от Реал Мадрид. Засега фаворит за ново попълнение в полузащитата на торинци е Квадво Асамоа от Удинезе. Що касае защитата, за там имената още не са ясни, като от решаващо значение ще бъде кои от сегашната формация на отбора ще напуснат през лятото. Sportal.bg

 
Picture
Марио Монти може и без футбол
Футболът в Италия да бъде спрян за 2-3 години, заради огромния скандал с уредени мачове. Това предложи министър председателя Марио Монти днес.
Както е известно, в момента на Апенините се провежда мащабно следствие за уговорени мачове, което обхваща отбори от Сериа А, Сериа Б и регионалните дивизии.
Вчера бе арестуван капитанът на Лацио Стефано Маури, полицията нахлу в къщата на треньора на Ювентус Антонио Конте, а днес бе замесено името и на бившият нападател Бобо Виери.
"Особено тъжно е, когато свят, в който трябва да се изразяват най-светлите качества - спорт, младост, състезание и честност, се превърне в смес от нечестна игра, лъжливост и демагогия", заяви Монти по време на пресконференция, дадена при визитата на полския министър председател Доналд Туск.
"Това не е предложение на правителството. Но се чудя дали няма да е добра идея да спреме играта за две или три години". GOL

 
Picture
Треньорът на Ювентус Антонио Конте отрече категорично обвиненията, че е замесен в уговорени мачове. Както е известно вчера полиция нахлу в дома на специалиста, за да търси доказателства за подобно нещо. Става въпрос за времето, когато Конте бе начело на Сиена в Серия "Б".

"Историята ми като футболист, а след това и като треньор е достатъчно красноречива. Винаги съм бил честен и коректен. Можете да питате приятелите ми, съотборниците ми и играчите, които съм тренирал. Винаги се старая да спечеля, но го прав само на терена. Със Сиена спечелихме първенството на Серия "Б" с много саможертва. Днес ме разследват за уговорени мачове и дори претърсиха къщата ми. Чудя се защо първо не ме извикаха на разпит, преди да пращат полицията у дома и двегодишната ми дъщеря да се стресира от това", заяви Конте. Sportal

 
Picture
Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 Даниеле Де Роси коментира скандалите в италианския футбол, който засегнаха дори базата на "Скуадра адзура" в Коверчано. В момента момчетата на Чезаре Прандели се готвят за Евро 2012, като вчера при отбора нахлуха полицаи и бе задържан бранителят Доменико Кришито по обвинение за уговаряне на мачове. Подобни сътресения при "адзурите" имаше и преди 6 години, когато в навечерието на световното в Германия избухна скандалът Калчополи. 
"Да, прилики има, но като цяло сега ситуацията е много по-тежка. Тогава нямаше полиция в нашия лагер и не задържаха колеги и приятели. Това не действа никак добре за реномето на италианския футбол. Трябва да се постараем да използваме европейското първенство като трибуна, от която да подобрим имиджа на футбола и държавата ни", коментира полузащитникът. Sportal

 
Picture
Отборът на Пари Сен Жермен продължава да има интерес към нападателя на Милан Алешандре Пато, съобщават медиите в Италия. Спортният директор на парижани Леонардо се е срещнал с агента на играча Жилмар Велош, за да разпита какво е положението покрай нападателя. 
22-годишният футболист бе близо до трансфер на "Парк де Пренс" през зимата, но в последния момент реши да остане на "Сан Сиро". Сега той отново е сред списъка на наставника на тима Карло Анчелоти, но вече не е основен приоритет в селекцията. По операция по привличането му ще се стигне, само ако не успее да се договори някой измежду Есекиел Лавеци, Гонсало Игуаин и Самуел Ето'о.
През изминалия сезон Пато бе постоянно преследван от контузии, които му попречиха да бъде на ниво за отбора си, в резултат на което изигра само 11 мача в Серия А и вкара само един гол. Sportal

 
Picture
Отборът на Милан са готови да предложат 10 млн. на Реал Мадрид, за да имат в състави си Нури Сахин. "Росонерите" искат да надделеят над градския си съперник Интер, които също проявяват интерес към бившия играч на Борусия Дортмунд. 
Договорът на турчина е до 2017, но според медиите в Испания, Реал Мадрид са готови да се разделят с футболиста.