Picture
Отборът на Лацио допусна девета загуба от началото на сезона в Серия А. Този път „орлите“ не успяха да се противопоставят на Парма и загубиха двубоя от 30-я кръг на шампионата с 1:3. Поражението може да струва скъпо на Лацио, който има амбиции за Зона Шампионска лига, а съставът е дебнен отблизо от Наполи и Удинезе Непретенциозният тим на Парма, който се намира над чертата на изпадащите тимове в Италия, шокира своя съперник с два бързи гола в началото на срещата. Феновете на „пармалатите“ изригнаха още в 6-та минута на стадион „Енио Тардини“. Макдоналд Марига откри резултата за 1:0 след асистенция на Биабани. Само седем минути по-късно Парма вече водеше с 2:0 след точен удар на Флокари. Орлите“ успяха да се върнат в мача още преди почивката, в 37-та минута. Аржентинецът Лионел Скалони се разписа след взаимодействие с Козак. Последната дума обаче имаха „дуковете“. В 72-та минута отново Флокари реализира, след асистенция на Джовинко. Това бе и последният гол в мача за 3:1. След успеха Парма се отдалечи от изпадащите отбори и вече е на 13-о място с 35 точки, а Лацио запазва третата си позиция, но преди да са се изиграли всички срещи от кръга. Гонг


 
Picture
Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани също изрази сериозното си негодувание срещу незачетения гол на Робиньо, което коства на „росонерите” победата срещу Катаня (1:1).

„Неприемливо е това, което се случи днес. За втори път този сезон не ни зачитат чист гол, след като топката е минала голлинията. Този на Сълей Мунтари срещу Ювентус бе по-ясен от днес. Въпреки това не мога да разбера, че за да се засече гол на Милан, трябва топката да се удари в мрежата. Много се надявам, че в края на сезона тези грешки няма да се окажат фатални за нас, тъй като и двата случая могат да ни костват първото място в крайното класиране”, сподели Галиани. И срещу Ювентус и срещу Катаня двубоите завършиха 1:1, а между двете равенства Милан записа четири поредни победи. Милан е лидер с 64 точки, но утре Старата госпожа може да се доближи на две точки от „росонерите”, а при равен брой точки между двата тима торинския гранд ще е шампион. Причината затова е, че има по-добри показатели в преките двубои. Sportal


 
Picture
Наставникът на Милан Масимилиано Алегри изригна срещу спортния директор на Ювентус Джузепе Марота, който тази сутрин в италианските медии се оплакваше от сериозните грешки на съдиите към неговия тим през сезона. Треньорът е бесен заради незачетения гол на Робиньо в 65-ата минута, когато топката мина голлинията преди Маркезе да я изчисти, но попадението не бе зачетено и Милан завърши 1:1 в гостуването си срещу Катаня. Така утре "бианконерите" могат да се доближат само на две точки от първото място при успех над Наполи. Беше трудно да се види, но това на Робиньо беше гол. Ядосън съм повече на двете несъществуващи засади, които ни вдигнаха, но не искам да се оплаквам от реферите. Проблемът е, че всички говорят, а трябва да ги оставят на спокойствие. След като другите само говорят, явно ще трябва и ние да започнем да го правим. Ние не се оплакваме никога, но трябва да започнем да го правим, тъй като другите не спират. Тази сутрин отново четох, че някой иска да има помощ от реферите. Имам предвид Марота. Ние изиграхме пет равностойни мачове тази година и във всичките бяхме ощетети. Мога дори да ви кажа за кои мачове става въпрос. Днес, срещу Ювентус, когато всичко изглеждаше свършило в наша полза, във Флоренция и в Рим срещу Лацио, когато ни дадоха дузпа и после я отмениха. Само при загубата срещу Интер не сме били ощетявани.  Това са четирите мача, които не спечелихме. Трябва да си мълчат, а не да продължават да дават интервюта и да хленчат. Незачетеният гол на Сълей Мунтари важи целият сезон.(б.а. при равен брой точки между Милан и Юве в края на сезона, торинския гранд ще е шампион, тъй като има по-добри показатели в преките двубои. Първата среща завърши 2:0 за Юве, а във втората, когато Милан водеше бе отменен гола на Мунтари за моментното 0:2, а в последствие срещата завърши 1:1) Ние никога не правим полемики, но след това другите само говорят за съдиите. Най-вероятно трябва да започна и аз да говоря за съдийските решения”, коментира на висок глас Алегри, който преди няколко седмици беше обявил публично, че Марота и Антонио Конте не трябва да говорят да реферите. Интересното е, че преди дербито между Милан и Ювентус от ръководството на Старата госпожа се оплакваха публично от реферите и на „Джузепе Меаца” получиха съдийска помощ, като не бе зачетен гол на Мунтари, когато топката бе влезнала един метър във вратата. Sportal


 
Picture
Елитният италиански Новара взе окончателно решение да привлече Алеко Алеков от Чавдар (Етрополе), респективно академия "Христо Стоичков". Юношеският национал на България до 16 години беше на тестове тази седмица. Талантът е впечатлил скаутите на клуба още преди да пристигне на финални проби. Наблюдаван е по време на елитната квалификация в Германия, където е играл като десен краен защитник. Иначе Алеков е левичар и оперира като ляв бек и централен защитник.В Новара са били приятно изненадани и от фитнес теста, на който е бил подложен. Резултатите му са били сходни с тези на играчите от първия отбор. В следващите две седмици ще бъдат уредени и всички формалности. Основните преговори са приключени и всичко е договорено. Младокът ще се присъедини към новия си клуб от следващия сезон. Алеко Алеков се завръща в България в събота, в 22.10 часа с полет от Мюнхен. А на 5 април пък ще замине на лагер в Германия с националния отбор до 16 години. Интересно е да се отбележи, че само за седмица академия "Христо Стоичков" към ФК Чавдар (Етрополе) сключи договор за сътрудничество с Емполи и осъществи трансфер. При това противно на твърденията за закриване на Академията. Sport1


 
Picture
Скаути на Ювентус са били на трибуните на „Фелтинс Арена“ по време на четвъртфинала между Шалке и Атлетик Билбао от Лига Европа през седмицата. Те са имали конкретни цели – наблюдавали са изявите на Джеферсън Фарфан и Фернандо Йоренте – пише Tuttosport. Ювентус ще търси промяна през лятото, и вече набелязва трансферните си цели за лятото. Фарфан впечатли миналия сезон с екипа на Шалке, и продължава с добрите си изяви и тази година. Неговият договор изтича през юни, и перуанецът засега отказва да го поднови. Йоренте от друга страна е непрекъснат обект на трансферни спекулации в последно време, като е един от най-постоянните голмайстори. Испанският национал обаче е желан и от куп други грандове, освен Ювентус, и се очаква сериозна борба за подписа му през лятото. Sport1


 
Picture
Милан стигна само до 1:1 като гост на Катания в първия мач от 30-и кръг на Серия А. Росонерите водеха на почивката с 1:0 с гол на Робиньо, но попадение на Споли донесе точката на домакините.
След мача Милан остана начело в класирането с 5 точки повече от втория Ювентус. Бианконерите имат шанс да се доближат на 2 точки от Милан при победа утре над Наполи.
Катания и Милан откриха 30-ия кръг на Серия А на стадион "Анджело Масимино" в Сицилия. И двата тима бяха в отлична форма преди този сблъсък. Росонерите спечелиха 7 от последните 8 гостувания в калчото, а Катания имаше 4 поредни победи у дома.
Треньорът на Милан Масимилиано Алегри все пак опита да запази някои от ветераните си. Той остави у дома Неста и Зеедорф. Все пак Алегри не можеше да се откаже от Златан Ибрахимович. Той бе в атака заедно с Робиньо, а Емануелсон действаше зад гърба им. Даниеле Бонера застана в центъра на защитата до Мексес. Инацио Абате се възстанови и бе титуляр отдясно на отбраната.
Винченцо Монтела отново заложи на 4-3-3. За Катания Мота бе възстановен и започна в отбрана. Бариентос не бе в отлична кондиция, но започна титуляр в атака.
Началото бе добро за домакините. Още в 4-ата минута Алмирон пусна извеждаш пас за Бергесио. Защитата на Милан не се ориентира и покри засадата. Нападателят на Катания бе сам срещу Абиати, но не уцели вратата. 
Милан бързо отвърна и само 4 минути по-късно бе близо до гола. Емануелсон изпусна чудесно положение. След бърза атака Ночерино пусна великолепен пас в наказателното за холандеца, който стреля право във вратаря Карисо.
После и Ибрахимович нямаше шанс. Той бе изведен добре в наказателното и потърси удар в далечния ъгъл. Карисо спаси с крак. Катания отвърна с центриране на Мота, което бе засечено с глава от Бергесио. Топката обаче мина над вратата.
Резултатът бе открит в 34-ата минута. Робиньо подаде към Ибрахимович, който много добре запази топката и с прекрасно докосване намери Робиньо, който влезе в наказателното поле съвсем сам и преодоля Карисо.
Само четири минути по-късно късмета спаси Милан. Росонерите загубиха топката в своето поле и Гомес изстреля снаряд от около 25 метра. Топката разтърси напречната греда зад Абиати. 
В последната минута на полувремето Ибрахимович имаше още една възможност да увеличи сметката си за сезона. Той опита шут от далеч, но Карисо спаси без проблеми.
В началото на второто полувреме Милан направи първа смяна. Боатенг смени Емануелсон. След това Катания опита своя шанс от дистанция с удар на Лоди.
В 57-ата минута домакините изравниха. Гомес центрира от корнер Легроталие остави топката за Споли, който от два метра не остави шанс на Абиати. Вратарят на Милан обаче има малка вина за гола, защото не излезе да се намеси при центрирането.
После Алмирон опита удар, но топката мина покрай вратата. В 65-ата минута Милан бе близо да излезе отново напред в резултата. Робиньо получи топката, финтира вратаря, но стреля слабо. Маркезе изби топката от голлинията. Повторенията показаха, че топката не е преминала голлинията. 
Ел Шаарави смени Робиньо и Милан имаше още един шанс. Страхотен удар на Мексес с глава можеше да се превърне в гол, но вратаря Карисо спаси. Бившият играч на Катания Макси Лопес бе последния коз на Алегри. Милан обаче така и не стигна до нов гол и се задоволи с равенство. В края реферът отмени гол на Катания вкаран от Бергесио заради засада. Съмненията останаха при това решение.
Росонерите събраха 65 точки и са с пет повече от втория Ювентус. Бианконерите имат шанс да се доближат на 2 точки от лидера, ако победят Наполи утре.

 
Picture
Андреа Страмачони няма да може да разчита на Дългас Майкон и Уесли Снайдер в дебюта си начало на Интер. „Нерадзурите“ излизат срещу Дженоа този уикенд, след като миналата седмица бе уволнен Клаудио Раниери. Очаква се младият специалист да смени системата на игра на Интер на 4-3-3. Имаше надежди, че бразилският бек може да се възстанови на време за предстоящия двубой, но това не се е случило. Президентът на Интер Масимо Морати наблюдава днешната тренировка на Интер, пишат още в Италия. Дарик


 
Picture
Диего Марадона ще подкрепя от трибуните бившия си тим Наполи на финала за Купата на Италия срещу Ювентус на 20 май на стадион Олимпико в Рим, обяви неговият италиански адвокат Анджело Пизани. На Апенините има повдигнато обвинение срещу Дон Диего за укрити данъци в размер на 38 милиона евро с лихвите от периода 1984-1991 година, когато той играеше за неаполитанците. Пизани обаче твърди, че всички обвинения срещу Марадона ще паднат, а клиентът му ще присъства на заседанието на съда в Неапол на 5 април, за да докаже на властите в Италия, че е невинен. „Говорих с него вчера и той потвърди, че следващата седмица ще дойде в Неапол. Обещавам, че той ще бъде горещо посрещнат“, каза адвокатът на аржентинската легенда. „На 5 април той ще бъде в съда, защото иска да покаже на неаполитанците и италианците, че не е мамил с данъците. Марадона беше жертва на някакъв вид заговор и иска истината да излезе наяве.“ „Със сигурност можем да кажем, че Диего Марадона ще бъде на трибуните за финала за Купата на Италия между Наполи и Ювентус на 20 май“, каза още Анджело Пизани. В момента Марадона е треньор на тима на Ал Васл от Обединените арабски емирства. Гонг


 
Picture
Италианският Лацио проявява сериозен интерес към скандалния защитник на Байерн Мюнхен Брено, твърди вестник "Кориере дело спорт". Договорът на южноамериканеца в Мюнхен изтича през лятото и от ръководството на Байерн нямат намерение да го удължават. Така Брено би подсилил римските "орли" без да се налага за него да бъде платена трансферна сума. В състава на Лацио Брено може да стане съотборник с Мирослав Клозе, с когото бяха заедно в редиците на рекордьора по титли на Германия. В същото време германските медии твърдят, че нападателят на холандския ПСВ Дриес Мертенс иска да играе в Байерн Мюнхен. Белгиецът дори отказал предложение от Ливърпул, за да стане част от състава, воден от Юп Хайнкес. Голаджията, който подсили ПСВ през лятото на миналата година, пристигайки от Утрехт, е разговарял със свои приятели за живота в Германия и е твърдо решен да блести в Бундеслигата. През този сезон нападателят има цели 18 гола в 26 шампионатни мача за отбора от Ниската земя, в който играе и българският национал Станислав Манолев.
Гол

 
Picture
Италианският Рома ще прояви голяма активност по време на летния трансферен прозорец, съобщава la Gazzetta dello Sport. Според информация на изданието, „джалоросите" са готови да похарчат за усилване на състава около 40 милиона евро. На първо време римляните ще се постараят да укрепят защитата и средната линия, а след това линията на нападението. В момента с трансфер на „Олимпико" се свързват такива играчи като Деде (Вашку да Гама", Окампос (Ривър Плейт), Кажимеро (Сао Паоло), Манолас (АЕК), Табан (Тулуза, Томич и Маркович (Партизан). Futbol-TV